Bugün, 15 Mayıs 2024 Çarşamba

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Ayvalık ve Edremit'te şarkılarla halaylarla kutlandı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Ayvalık ve Edremit

Ayvalık İlçesinde gerçekleşen Cumhuriyet Bayramı kutlamaları etkinliklerle kutlandı.

Ayvalık İlçesinde gerçekleşen Cumhuriyet Bayramı kutlamaları etkinliklerle kutlandı.
Türkiye Cumhuriyeti`nin 91. kuruluş yıldönümü için Ayvalık Hüsnü Uğural Stadyumunda düzenlenen kutlama törenleri 29 Ekim Cumhuriyet Bayramına yakışır bir şekilde şarkılarla, türkülerle, halaylarla coşku içinde gerçekleştirildi.
Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı Ayvalık Garnizon Komutanı Personel Albay Aydın Nazlı, Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer ve Cumhuriyet Başsavcısı Metin Tokel, kaymakamlık makamında tebrikleri kabul etti.
Saat 10.00’da Hüsnü Uğural Stadındaki kutlama törenleri Ayvalık Belediye Bandosunun çaldığı marşlarla başladı.
Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı Ayvalık Garnizon Komutanı Personel Albay Aydın Nazlı ve Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer sahayı dolaşarak hem öğrencilerin hem de Cumhuriyet Bayramı kutlama törenlerini izlemeye gelen vatandaşların bayramını kutladı.
Günün anlam ve önemini içeren konuşmayı yapan Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, Cumhuriyetin 91. yılını gurur ve coşkuyla kutladıklarını belirtip, yıldönümlerin geçmişin değerlendirildiği ve bu değerler ışığında geleceğin yeniden tasarlandığı tarihi anlar olduğunu söyledi.
Kaymakam Nazlı’nın konuşma sının ardından öğrenciler şarkı, türkü ve marşlar söyledi. Daha sonra öğrencilerin hazırladığı gösteriler izleyenlere duygulu ve coşku dolu anlar yaşattı. Ayvalık’taki törenlerde öğrencilerin canlandırdığı yurdun düşman işgalinden kurtarılışının anlatıldığı gösteride savaş sırasında Türk askerlerinin yaşamlarını yitirerek şehit olmaları tribünleri dolduran binlerce izleyiciyi hüzne boğarken, ülkenin düşman askerlerinden temizlenmesi ise coşkulandırdı. Türkiye Cumhuri yeti`nin 91. kuruluş yıldönümü kutlama törenlerine atlı birliklerin gösterisi damgasını vurdu. Edremit Halk Eğitim Merkezi EFEM Halk Oyunları Ekibi folklor gösterileri sundu. Gösterilerin ardından tören, resmigeçit ile son buldu.
Edremit’te Cumhuriyet coşkusu
Cumhuriyetin kuruluşunun 91. yıldönümü 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı yurt genelinde olduğu gibi Edremit ilçesinde de coşkuyla kutlandı.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Edremit’te ki kutlamalar, sabah saatlerinde Öğretmenevi’nde başladı. Edremit Kaymakamı Abdülhamit Erguvan, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Topçu, Belediye Başkanı Kamil Saka, tebrikleri kabul etti. Protokol mensupları ardından Şehit Hamdibey Meydanı’na gitti. Buradaki program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Edremit Kaymakamı Abdulhamit Erguvan, törene katılan herkesin Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı.
Erguvan konuşmasını şöyle sürdürdü: “1919’da Samsun’a çıkarak başlayan hareket, 1922’de Lozan Antlaşması ile devam eden süreçte, saltanatın kaldırılması, başkentin Ankara’ya taşınması ve en sonunda bizi taçlandıran cumhuriyetin ilanıyla sonuçlanmıştır. Cumhuriyet çok kolay kazanılmadı. Atatürk’ün dediği gibi kanla her yeri kırmızıya boyayarak bu cumhuriyeti kurduk.”
Ardından öğrenciler şiirler okudu. 29 Ekim konulu şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi. Folklor gösterisinin ardından tören resmi geçit ile sona erdi. Akşam ise Edremit Belediyesi tarafından Altınoluk Mahallesi’nde fener alayı düzenlendi.



  • Çarşamba 17.7 ° / 5.1 ° false
  • Perşembe 20.2 ° / 5.2 ° false
  • Cuma 30.3 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı